Welkom bij het restauratieatelier van Drukdoende in Veenendaal

Handboekbinden & Boekrestauratie

Het restaureren van oude bijbels en andere kostbare boekwerken is de meest voorkomende werkzaamheid in dit atelier. Ook als u zelf aan de slag wilt gaan, zijn er boekbindlessen of workshops van een dag met wisselende thema's. Hier zijn kosten aan verbonden die vooraf worden bekendgemaakt. Bekijk hiervoor de verdere informatie op deze site. Na aanmelding en voldoende plaats bent u dan van harte welkom om deel te nemen. Wanneer u wilt bespreken we de mogelijkheden ook graag met u.

Wie zijn onze opdrachtgevers?
Opdrachtgevers zijn particulieren, kerken en bibliotheken. Alles gebeurt met de hand. Daar waar een restauratie of conservering door ons niet kan worden uitgevoerd, werken wij samen met andere boekbinders en vakbekwame restauratoren van boek en papier. We helpen u ook graag bij het maken van gelegenheidsboeken, gebonden jaargangen en zo meer. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Vandaar dat Drukdoende zich presenteert als een ambachtelijk handboekbinder, gespecialiseerd in het vervaardigen van bijzonder bindwerk. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over het binden, herstellen, restaureren en/of conserveren van uw kostbare of dierbare boeken.

Wat kost een restauratie?

De prijs van het inbinden of restaureren van een boek is afhankelijk van de materiaalkeuze en de arbeidstijd en 
wordt van tevoren afgesproken.

Drukdoende is een onderneming van Stichting GPO,  die zich als doel stelt om kennis en materialen van oude boekdruk- en inbindtechnieken te behouden. Met het actueel houden van de ambachtelijke kennis, wil de Stichting een bijdrage leveren aan het behoud van ons grafisch erfgoed en de technieken die helpen voorkomen dat deze kennis verloren gaat.

De Smalle Zijde 9

3903 LL Veenendaal

Telefoon 0617628011

E-Mail: drukdoende@tele2.nl

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin