Grafische Boeken 2de Hands


De GRAFISCHE TECHNIEKEN - handboek - Fons van der Linden - uitgeverij Cantecleer, hardcover, 224 blz.

Dit boek is van de hand van de grafisch vormgever Fons van der Linden. Het is een min of meer uitgebreid overzicht van de ambachtelijke en industriële grafiek vanaf de 15e eeuw tot heden. Het geeft inzicht in de vele grafische drukprocédés zoals hoogdruk, diepdruk, litho en zeefdruk. Middels vele tekeningen, waarvan een enkele in kleur, en foto's geeft de auteur voorbeelden van grafische toepassingen. Daarnaast beschrijft hij de technische ontwikkelingen van de gebruikte produktieapparatuur. Het kan als naslagwerk - speciaal m.b.t. de wat historische elementen - voor liefhebbers van grafische kunst, ontwerpers etc. zijn dienst bewijzen. Achterin het boek is een uitgebreide lijst van geraadpleegde literatuur opgenomen.

€ 15,00 (excl. verzendkosten)


Een complete handleiding met de nieuwste technieken, gereedschappen en materialen. (160 blz.)


Louise Woods, Marjan Faddegon 

€ 20,00 (excl. verzendkosten)Prenten maken in hoogdruk

Dit instructieve en rijk geïllustreerde handboek biedt een compleet overzicht van gereedschap en technieken van de linosnede, houtsnede en houtgravure en bevat tevens een royale selectie prenten van professionele kunstenaars.
1 Oorsprong en achtergrond van de behandelde technieken
2 Soorten hout en linoleum - Voorbereiding van het ontwerp - Gereedschap - Snijtechnieken
Correctiemogelijkheden - Etsen van linoleum
3 Inkten op oliebasis - Inkten op waterbasis - Papiersoorten
4 Grondbegrippen van het drukken - Drukpersen - Sluitwerk - Drukken met de hand Proefdrukken - Drukken op textiel - Werkplaats
5 Verklarende woordenlijst

€ 20,00 (excl. verzendkosten)


Gevaarlijk drukwerk

een vrije uitgeverij in oorlogstijd

Met totaal ruim zeventig titels was De Bezige Bij tijdens de oorlog de grootste Nederlandse uitgeverij van clandestien drukwerk. Zestig jaar na de eerste publicatie van de uitgeverij zijn de tientallen rijmprenten en andere uitgaven nu in facsimile herdrukt, vaak voor het eerst sinds de bezetting. Het fonds van De Bezige Bij tijdens de bezetting is zeer divers: oud-Hollandse spreuken op mooi geschept papier, politieke gedichten op zurige oorlogsvellen, mooi gebonden linnen boeken en politiek satirische cartoons op prentbriefkaarten, werk van vertaalde buitenlandse auteurs en debuterende Nederlandse dichters. Kalenders getooid met een foto van de koningin en natuurlijk de beroemde Moffenspiegel, de bundeling van cartoons van de hand van Karel Links. Sommige van deze boeken en rijmprenten zouden na de bevrijding tot politieke controverses leiden. De rede van Koningin Wilhelmina en de bekende proclamatie van de koningin uit 1942, maar ook literaire teksten met een politieke lading die tijdens de bezetting zowel moreel als financieel het verzet steunden, leidden tot discussie in de literaire en politieke wereld. Gevaarlijk drukwerk werpt een nieuw licht op de verhouding tussen literatuur en politiek in de donkere oorlogsdagen en is een uniek eerbetoon aan de drukkers, zetters en uitgevers die in die dagen hun leven waagden voor de vrijheid.

€ 20,00 (excl. verzendkosten)Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin